The Last Guardian geteased voor Tokyo Game Show

Ontwikkelaar genDESIGN, of beter gezegd Fumito Ueda, heeft via Twitter laten doorschemeren dat we The Last Guardian kunnen verwachten op de Tokyo Game Show (TGS) volgende week. Of er eindelijk een releasedatum komt is niet bekend.

De ontwikkelstudio geeft in de tweet aan dat het nadenkt over een manier om Trico, het iconische griffin-achtige wezen uit The Last Guardian, naar Makuhari kan brengen. Makuhari is het evenementencentrum waar TGS wordt gehouden. De tweet werd vergezeld door een plaatje van een reusachtige voet van Trico en het silhouette van een persoon die een PS4-controller vasthoudt.

De ontwikkeling van The Last Guardian begon al in 2007 voor PlayStation 3, maar er wordt sinds enige tijd uitsluitend voor PlayStation 4 ontwikkeld. Volgens Sony, die verantwoordelijk is als uitgeverij van de game, was deze keuze onvermijdelijk om geen concessies te hoeven doen ten aanzien van enkele features.

Hopen dus dat de PlayStation 4-exclusive volgende week eindelijk een releasedatum krijgt. Op E3 van dit jaar werd al bekendgemaakt dat de game in ieder geval in 2016 uit moet komen. TGS duurt van 17 tot en met 20 september.