Red Bull wil dat Mercedes spijt krijgt

Red Bull-adviseur Helmut Marko wil dat Mercedes spijt krijgt dat het geen Formule 1-motoren aan het Oostenrijkse team wil leveren. Het lijkt vrijwel zeker dat de huidige leverancier Renault in 2016 ingeruild wordt voor een andere partij, waarschijnlijk Ferrari.

Volgens Marko is er geen grotere pijn voor Mercedes dan dat het door zijn team verslagen wordt, zo liet hij aan Speedweek weten. "De besprekingen met Mercedes waren al beëindigd voordat we over details konden praten. Nu moeten we kijken welke motoren we gaan gebruiken. Mogelijk kunnen we Mercedes met het nieuwe pakket kloppen. Dan zal het ze meer steken dan wanneer we dat met een Mercedes-motor gedaan zouden hebben."

In Singapore gaat Red Bull met Renault om tafel om de bestaande overeenkomst te beëindigen. Marko wilde er echter niet te veel op in gaan. Omdat de deal ook voor Toro Rosso geldt wil Red Bull veel haast maken. Dit team heeft meer tijd nodig om een goede bolide te bouwen dan Red Bull dat over meer geld en expertise beschikt. Ferrari lijkt alleen een optie voor de korte termijn te zijn. Wat er daarna gaat gebeuren is nog niet bekend.