Flitsende start golfer Luiten op de Kennemer

Golfer Joost Luiten heeft donderdag een sterk begin gemaakt in het KLM Open. De oud-winnaar legde de eerste ronde op de Kennemer in Zandvoort af in 63 slagen, zeven onder par. Die score was in de tussenstand goed voor de gedeelde tweede positie.

Luiten opende zijn ronde al met een fraaie birdie (één slag onder par). Hij mikte de bal vanuit een bunker zo de hole in. Hij was vooral op dreef op de laatste negen holes, waarin hij vijf birdies noteerde.

De 29-jarige Rotterdammer won het KLM Open in 2013. In dat jaar had hij na een eerste ronde van 69 slagen nog geen zicht op de eindzege. Vorig jaar stond Luiten na ronde één met 65 slagen bovenaan. Hij eindigde toen na vier ronden op de gedeelde vijfde plaats.

Paul Lawrie

De Schot Paul Lawrie deed het nog beter op de eerste achttien holes. De 46-jarige oud-winnaar van het Brits Open kwam met zijn score van 61 slagen dichtbij het toernooirecord en mag zich de fiere leider in het voorlopige klassement noemen.

Niet alleen Luiten kwam binnen met -7. Ook de Engelsen David Horsey, Robert Rock, James Morrisson en de Argentijn Estanislao Goya leverden een kaart in met dezelfde score.

De Nederlander trok veel publiek. Een lange sliert golfliefhebbers volgde Luiten langs zijn achttien holes op de baan in de Kennemerduinen. Zij zagen ook golflegende Tom Watson aan het werk. De 66-jarige attractie, die in zijn rijke carrière vijf keer het beroemde Brits Open won, liet verfijnd golfspel zien en zijn score van 69 (-1) misstond niet tussen de beste profs van de Europese Tour.