Pokémon GO komt naar smartphones

The Pokemon Company heeft Pokémon GO aangekondigd. De nog steeds populaire franchise komt naar Android en iOS voor smartphones en tablets in 2016 en zal gratis zijn.

Het spel is al twee jaar in ontwikkeling door Niantic Labs, het bedrijf achter het mobiele spel Ingress, waarin je locaties moet veroveren. Pokémon GO wordt gespeeld in de echte wereld in plaats van eerdere fantasie-regionen uit vorige Pokémon-spellen. Nintendo en Gamefreak werken ook mee aan het spel. Het idee kwam nadat de Pokémon al eens op Google Maps verschenen en de directeur van The Pokemon Company zelf erg onder de indruk was van Ingress. Een plus een is twee, dus zo werd een samenwerking geboren.

In Pokémon GO kunnen spelers de beestjes vangen, ruilen en vechten in de echte wereld door gebruik te maken van locatie-gegevens. In-app aankopen zijn aanwezig. Wil je even niet op je smartphone kijken, dan is er de Pokémon GO Plus. Door op een knop te drukken op de Pokémon GO Plus kun je simpel al een Pokémon vangen. Het zal ook licht geven en trillen als er een Pokémon in de buurt is. Het apparaatje is ontwikkeld door Nintendo en communiceert door middel van Bluetooth met je smartphone.

Pokemon GO Plus