Pool overlijdt na val in grafkelder

Bij de zoektocht naar de vermeende nazitrein in Polen is woensdag een 39-jarige man om het leven gekomen. De onfortuinlijke Pool was volgens de politie met twee anderen in een grafkelder in de plaats Świebodzice aan het zoeken naar schatten, toen hij ineens 4 meter omlaag viel en overleed. Aangenomen wordt dat de drie op de streek zijn afgekomen door de verhalen over de nazitrein.

De bewuste trein zou volgens de overlevering vol liggen met goud, sieraden en kunstvoorwerpen die door de nazi’s waren gestolen in de Tweede Wereldoorlog. De trein zou aan het eind van de oorlog ten zuiden van Wroclaw, het voormalige Breslau, spoorloos verdwenen zijn. Een van de mogelijkheden is dat de trein, als die inderdaad bestaat, in een tunnelcomplex is verstopt dat door dwangarbeiders werd aangelegd.

Update: 22:41 uur
Het heeft er alle schijn van dat de drie mannen niet op zoek waren naar de nazitrein, maar gewoon ordinaire grafrovers zijn. Volgens deze Poolse bron zouden de drie mannen de grafkelder van de famlie Von Kramst hebben willen plunderen. De twee overlevenden zouden zichzelf hebben gemeld bij het plaatstelijke politiebureau en worden op dit moment verhoord. De mannen worden onder meer beschuldigd van grafschennis en poging tot diefstal.