Goal in laatste minuut dompelt Nicaraguaanse voetbalfans in rouw

Het Nicaraguaans voetbalelftal leek hard op weg naar een enorme stunt in de kwalificatie voor het WK van 2018, tot de Jamaicaan Simon Dawkins daar in de allerlaatste minuut hardhandig een einde aan maakte. Afgelopen vrijdag zorgde Nicaragua nog voor een enorme stunt door op Jamaica met 2-3 te winnen van The Reggae Boyz.

In de return in hoofdstad Managua kwam Jamaica dankzij een goal van Darren Mattocks al na een klein kwartier op voorsprong. Een 0-1 verlies zou vanwege het aantal uitgoals genoeg zijn voor de thuisploeg, maar een vroege achterstand was natuurlijk niet gunstig. Een stunt leek dus toch nog te mislukken voor Nicaragua, dat echter knap standhield en alsmaar dichter bij het eindsignaal kwam. Met nog een minuut te spelen was de feestvreugde al volop losgebarsten op de tribunes van het Estadio Nacional Dennis Martínez, maar op dat moment nam Kemar Lawrence een inworp. De bal kwam voor de voeten van Dawkins, die een plotseling einde maakte aan de droom van de dertigduizend aanwezige toeschouwers. 

"De goal was als een grote bak met ijskoud water die over het stadion leeggegooid werd om de enorme feestvreugde in één klap af te koelen", zo omschreef een Nicaraguaanse krant het moment. Spelers barstten in tranen uit, net als vele fans op de tribunes, die zich toch nog herpakten om Los Piñoleros met een staande ovatie terug de kleedkamers in te sturen. 

De overige uitslagen van de WK-kwalificatie voor Amerikaanse landen zijn hier te vinden.

Dawkins dompelt Nicaragua in rouw met een treffer in de laatste minuut (Bron: YouTube)