Koeweit: 'Vluchtelingen komen het land niet in'

Vanuit het steenrijke Koeweit is een officiële verklaring gekomen waarom de olieministaatjes pertinent weigeren vluchtelingen op te nemen. De solidariteit van de oemma lijkt ongeveer gelijk te staan aan de inzet van spelers van het Nederlands Elftal.

De uitleg van de Koeweiti is ronduit xenofobisch te noemen. Zijn betoog begint al sympathiek met "Koeweit en andere golfstaten zijn te waardevol om vluchtelingen binnen te laten".

De official deed zijn opmerkelijke uitspraken tijdens een interview met de tv-zender France24. Volgens hem zijn landen als Turkije en Libanon beter geschikt om vluchtelingen op te vangen.

"Bij ons land passen alleen mensen die de handen uit de mouw willen steken. Hen huisvesten is al kostbaar genoeg", vervolgt Fahad Al Shalami, die liever niet heeft dat mensen grapjes over zijn achternaam maken.

De Arabische PVV'er gaat verder: "Het leven in Koeweit is veel te duur voor ze. In Turkije en Libanon is alles veel goedkoper. Dat past beter bij ze. Bovendien is het geen goed idee om mensen binnen te laten die erg van ons verschillen".

"We willen hier geen mensen die last hebben van een trauma of allerlei vormen van stress."

Ook Saoedi-Arabië heeft aangegeven exact nul vluchtelingen op te nemen. Wel bestaat het vermoeden dat rijke inwoners van de golfstaten en Saoudi's gretig gebruik maken van de slavenhandel van IS, teneinde een christelijke seksslaaf of een goedkope hulp in de huishouding te scoren.


'Oprotten met die buitenlanders'