Bertens en Krajicek dubbelen verder op US Open

Kiki Bertens heeft met haar Zweedse partner Johanna Larsson de derde ronde bereikt van het dubbelspel op de US Open. Ze waren vrijdag in twee sets te sterk voor de zusjes Lyudmyla en Nadiia Kichenok uit Oekraïne (7-6 (4) en 6-4). De Française Caroline Garcia en de Sloveense Katarina Srebotnik zijn de volgende tegenstandsters van het duo.

Bertens en Larsson haalden op de Australian Open de kwartfinales. Op Roland Garros en Wimbledon verloren ze in de eerste ronde.

Ook Michaëlla Krajicek heeft met de Tsjechische Barbora Strycova de derde ronde van het dubbelspel bereikt. Het Amerikaans-Chinese koppel Vania King/Zgeng Saisai bood behoorlijk tegenstand maar vormde toch geen serieuze bedreiging. Het kreeg slechts twee breekpunten, die niet werden benut: 6-3 en 6-4. Beide sets duurden ruim drie kwartier.

De kans is groot dat Krajicek en Strycova, als dertiende geplaatst, op weg naar de kwartfinale de geroutineerde Martina Hingis moeten verslaan. De Zwitserse en haar Indiase partner Sania Mirza zijn de favoriet op Flushing Meadows.

Bertens dubbelt verder op US Open
Bertens dubbelt verder op US Open (Foto: ANP)