F1-team Lotus kan seizoen afmaken

Het Formule 1-team Lotus kan volgens president-directeur Matthew Carter het seizoen 2015 gewoon afmaken. De renstal verkeert in grote financiële problemen, maar zou volgens Carter het budget hebben om ook in de overzeese races erbij te kunnen zijn.

Carter: "Ik kan garanderen dat wij er in Singapore bij zullen zijn. Een zeecontainer is al onderweg en volgende week vertrekt het vliegtuig met onze vracht. De financiële problemen worden in de pers breed uitgemeten. Wij doen achter de schermen ons stinkende best om ze op te lossen. Geen enkele ervan is terminaal geworden, want wij zijn er nog steeds. Voor de rest van het seizoen hebben we ons budget rond en zullen bij iedere komende race aanwezig zijn."

De onderhandelingen met Renault, dat 65 procent van de aandelen over wil nemen, lopen nog. Waarschijnlijk komt de deal pas volgende week rond. Carter: "Ik kan er weinig over zeggen. Het is een zaak tussen de huidige en de toekomstige aandeelhouders. Het enige dat is kan melden is dat er al enige maanden onderhandelingen lopen met een autofabrikant." Het is een van de opties om het team in leven te houden. Welke de andere zijn wilde Carter niet zeggen.