Avengers: Age of Ultron mislukking volgens Disney

Het werd een van de meest succesvolle films van dit jaar, veroverde een zesde plek in de lijst van best verdienende films allertijden (ja, die lijst zonder de inflatie). Het is echter volgens sommige Disney-executives een grote mislukking: Avengers: Age of Ultron.

De film, die 1,4 miljard dollar op wist te halen, heeft niet genoeg geld opgebracht. Het vervolg was in alle opzichten minder dan zijn voorganger. De eerste film kreeg betere kritieken, bracht meer ophef teweeg en haalde 1,5 miljard dollar op. Dit heeft ondermeer geleid tot een aantal personele verschuivingen. Zo hoeft Kevin Feige geen verantwoording meer af te leggen aan het zogenaamde 'Creative Committee' van het bedrijf, maar kan hij zijn keuzes direct verantwoorden en goed laten keuren door de hoogste baas van Disney. 

Een grote factor hierin is Isaac Perlmutter. Hij zou ervoor gezorgd hebben dat er geen Black Widow-speelgoed op de markt kwam, omdat hij tegen een vrouwelijke actieheld was, en zeker als speelgoed. Ook de trage communicatie tussen Perlmutter en filmmakers zou ervoor gezorgd hebben dat Edgar Wright zijn spullen pakte tijdens het maken van Ant-Man en niet meer terugkwam. 

Mislukking of niet, Feige pakt door en er zijn alweer een aantal films in ontwikkeling. Zo komt volgend jaar mei dan het langverwachte Captain America: Civil War uit en zijn ondermeer Doctor Strange en Black Panther in ontwikkeling.