'Yfke zal volledig herstellen'

Yfke Sturm zal waarschijnlijk helemaal herstellen van haar zware ongeluk. Dat heeft een woordvoerder van haar familie laten weten aan BuzzE. Het topmodel had donderdag een ongeluk op het water bij Napels, waar ze momenteel in het ziekenhuis ligt.

'Yfke ligt nu op de intensive care omdat dat nu eenmaal in dit soort gevallen gebruikelijk is. Ze heeft een verwonding aan haar hoofd, maar het is minder ernstig dan de media in eerste instantie schreven. Ze heeft dus geen schedelbasisfractuur, maar een scheurtje in haar schedel. Ook zijn haar ribben of rug niet gebroken. De dokters verwachten dat ze weer helemaal zal herstellen, maar dat zal nog wel enige tijd duren', aldus de woordvoerder.

Yfke had een ongeluk met een jetski of jetsurfboard in de buurt van het Italiaanse eiland Ischia, maar wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Haar moeder en broer zijn direct met de privéjet van Yfke's vriend Giles naar Napels gevlogen, zo vertelde Yfke's vader eerder aan BuzzE. De 33-jarige Yfke is eind juli moeder geworden van zoontje Alexander. Volgens haar vader wordt er door de verpleging goed gezorgd voor de kleine.

Geschokt
Yfke's vrienden en collega's hebben geschokt gereageerd op het ongeluk. 'Deze prachtige regenboog boven Muiderberg is voor Yfke Sturm, over wie ik net lees dat ze een zwaar ongeluk heeft gehad... Hang in there, schoonheid, veel sterkte vanuit Nederland', schrijft Daphne Deckers op Instagram.

Yfke's Holland's Next Top Model-collega Bastiaan van Schaik hoopt dat ze snel weer beter wordt en wenst haar familie sterkte toe in deze tijden. En Quinty Trustfull plaatste een foto waar ze samen met Yfke opstaat op Instagram met daarbij de tekst: 'Ik brand een kaarsje voor je. Je bent zo'n sterke mooie en lieve vrouw, knokken schat.'

'Yfke zal volledig herstellen'
'Yfke zal volledig herstellen' (Foto: BuzzE)