Sportblog: Zingende Koemans en cursus zelfbeheersing

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke donderdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Zege West Ham op Anfield: tattoo op kuit

Jon High dacht een veilige weddenschap aan te zijn gegaan. Als West Ham United afgelopen weekend in de Premier League van Liverpool zou winnen dan zou hij een tatoeage nemen. The Irons hadden al 52 jaar niet meer op Anfield Road gewonnen, maar ditmaal waren ze plots met 0-3 de baas in Liverpool. High kwam zijn belofte na en had twee uur na het duel de uitslag al op zijn kuit laten zetten.

Te vroeg juichen

We hebben hier al vaker laten zien dat te vroeg juichen voor wielrenners niet aan te raden valt. Daiva Tusliate kwam hier in de vierde etappe van de Trophee d'Or in het Franse Villequiers ook achter. Ruim voor de streep stak de Litouwse beide armen al in de lucht, maar ze had buiten de Belgische Anisha Vekemans gerekend die hiermee haar eerste UCI-zege boekte.


Te vroeg gejuicht (Bron: YouTube)

Slechte resultaten? Afval prikken

De voetballers van Banik Ostrava zullen beter hun best moeten doen. De Tsjechische eersteklasser staat stijf onderaan in de competitie met één punt uit vijf duels en in de beker werd met 4-3 verloren van een vierdeklasser. Hoogste tijd voor maatregelen, zo dacht coach Radomir Korytar.

Hij liet zijn spelers afgelopen maandag al om 6.45 uur opdraven. Niet voor de gebruikelijke strafrondjes lopen, maar om afval te rapen en de velden te onderhouden. Zo liepen diverse spelers met een hark, schop of houweel op het complex rond.

Volgens Korytar moet dit helpen om de resultaten te verbeteren. "De spelers krijgen dit regime opgelegd tot en met vrijdag. Op deze wijze willen we hen doen inzien dat ze als profvoetballer een bevoorrecht statuut hebben. Sommige spelers hebben deze strafmaatregel met de nodige humor opgevat, anderen gingen aan het klagen. Buiten de 'werkuren' wordt er uiteraard normaal getraind."

iPhone 6 voor Balotelli belangrijker dan trainen

Vorige week brachten we al het nieuws dat Mario Balotelli door zijn nieuwe tijdelijke werkgever AC Milan aan de leiband wordt gelegd. Het is niet voor niets, want bij Liverpool waren ze de streken van de Italiaan zat.

De laatste in het rijtje: de iPhone 6. Balotelli werd in de kleedkamer voor aanvang van een training jaloers op een teamgenoot die het nieuwe speeltje al in bezit had. De Italiaan kwam nog wel naar buiten voor de warming-up, maar verdween hierna snel naar binnen met een 'hamstringblessure'.

De teamgenoten van Balotelli waren na 90 minuten stomverbaasd een lachende Balotelli in de kleedkamer aan te treffen. De Italiaan zat te spelen met de nieuwe iPhone, terwijl enkele reservetoestellen naast hem lagen. En de blessure? Die was als sneeuw voor de zon verdwenen.

Cricketmascotte gevloerd

In het Engelse cricket hebben veel teams een eigen mascotte. Jaarlijks is er een T20-wedstrijd tussen al deze mascottes. Ze moeten over de nodige behendigheid beschikken over een parcours. Stumpy werd in 2014 winnaar van het evenement, maar dit jaar liep het met de draak uit Somerset minder goed af. Stumpy raakte verwikkeld in een kabel, terwijl hij met Yorkshire Vikins-mascotte Vinny the Viking in een strijd verwikkeld was. Uiteindelijk mocht Vinny zich tot nieuwe winnaar van het evenement kronen.


Inzet komt Stumpy duur te staan (Bron: YouTube)

Tennisster gaat volledig door het lint

Tennis kan voor sommigen zowel geweldig zijn als zeer frustrerend. Coco Vandeweghe maakte tijdens deze editie van de US Open beide mee. De Amerikaanse gaf na de gewonnen eerste ronde met haar racket nog gitaarles aan het publiek, maar tegen haar landgenote Bethanie Mattek-Sands was het een heel ander verhaal.

Vandeweghe stond in de eerste set met 0-5 achter toen de stoppen volledig doorsloegen. Ze gaf, tot vermaak van het publiek, haar tennisracket een compleet nieuwe vorm. Het hielp de 23-jarige Amerikaanse niet, want ze mocht met een 2-6 en 1-6 nederlaag huiswaarts keren.


Vandeweghe kan wel een lesje zelfbeheersing gebruiken (Bron: YouTube)

The Iceman prijst drankje aan

Kimi Räikkönen is in de Formule 1 een man van weinig woorden. The Iceman laat op de baan de resultaten voor zich spreken, maar buiten het circuit houdt hij wel van een drankje en een feestje. Sinds kort prijst de Fin een nieuw drankje aan: The Iceman Long drink. Deze zou volgens de producenten net zou koel als Räikkönen moeten zijn.

Engeland ontdekt de 'zingende' Koemans

Ronald en Erwin Koeman hebben het in Southampton goed naar hun zin. De manager en zijn assistent zetten op het veld goede resultaten neer, maar blijken buiten het veld ook hele andere talenten te hebben. De website Who Ate all the Pies laat een filmpje zien van de Sterrenplaybackshow uit begin jaren negentig. Daarin liggen de Koemans als Hepie en Hepie verkleed op een kussen stil te dromen. Oordeel zelf welke Koeman het meeste 'zangtalent' heeft.


De Koemans als Hepie en Hepie (Bron YouTube)