Vrouw wil dolfijn als verloskundige

Binnenkort wordt op de Britse zender Channel 4 een documentaire uitgezonden over het Amerikaanse koppel Dorina Rosin en haar man Maika Suneagle die op Hawaii een centrum voor spirituele genezing runnen. Dorina heeft het onzinnige plan opgevat om haar tweede kind tussen de dolfijnen ter wereld te brengen. Volgens haar zijn de dieren prima verloskundigen en uitstekend in staat om haar te assisteren bij de partus.

Dat het ook wemelt van de witte haaien voor de kust, daar stoort Dorina zich niet aan. In voorbereiding op haar bevalling is ze al een paar keer wezen zwemmen met haar vroedvrouwen. In de documentaire lijkt het erop dat de dieren positief reageren op haar aanwezigheid.

Gevaarlijk
Experts noemen het plan van Rosin echter ronduit gevaarlijk. “Dolfijnen zijn in het wild volstrekt onvoorspelbaar en absoluut niet te vertrouwen in de buurt van een zwangere vrouw of kind" aldus een van de wetenschappers die door Channel 4 is benaderd voor de documentaire. Door in de oceaan te willen bevallen zou Dorina het kwetsbare maritieme leven verstoren.

Het koppel trekt zich van de waarschuwingen niets aan zo blijkt uit hun uitspraken. Reeds in  2011 en 2014 zwom Dorina met wilde bultruggen en dolfijnen voor de kust van Hawaii. “Zij transformeerden mij in de positieve, gelukkige vrouw die ik tegenwoordig ben” en “het zou mooi zijn als de baby straks ‘dolfijns’ spreekt