Final Fantasy XV officieel in 2016 uit

Square Enix heeft bevestigd dat Final Fantasy XV zal worden uitgebracht in 2016. Director Hajime Tabata onthulde tevens nieuw materiaal en liet een videoboodschap zien van Christofer Sundberg, Co-Founder en Chief Creative Officer van Avalanche Studios.

Op PAX Prime werden tevens nieuwe video's en screenshots onthuld, zodat gamers een glimp konden opvangen van Caem, een geheime buitenpost bij de zee die dienstdoet als haven voor het verplaatsen van spelers tussen continenten. Daarnaast kregen spelers een betere indruk van het transportsysteem in het spel. Square Enix introduceerde tevens een nieuw programma genaamd “Active Time Report Snapshot”, een segment met een korte samenvatting van alle informatie die is onthuld tijdens de laatste Active Time Reports. De aflevering van PAX Prime is hieronder te zien.

Het volgende Active Time Report vanaf de Tokyo Game Show volgende maand. Dan zal er meer informatie worden vrijgegeven over Luna, Regis, het vissen (minigame) en chocobo-gerelateerde features. Ten slotte heeft het bedrijf een evenement aangekondigd in maart 2016. Meer informatie over dit evenement en de releasedatum zal op een later tijdstip worden onthuld.

Final Fantasy XV wordt in 2016 uitgebracht voor PlayStation 4 en Xbox One.