Harmonix voegt zich bij Crowdfundingplatform Fig

Harmonix voegt zich in de persoon van CCO Alex Rigopulos bij de raad van advies van crowdfundingplatform Fig. Fig werd vorige maand aangekondigd en heeft verder voormalig COO van Double Fine Justin Bailey, Double Fine CEO Tim Schafer, inXile CEO Brian Fargo en Obsidian CEO Feargus Urquhart in de raad van advies. Harmonix geeft hierbij aan nog niet aangekondigde toekomstige titels te willen financieren via het platform.

Fig biedt een combinatie aan van investering- en beloninggebaseerde crowdfunding. Investeren kan enkel als je een accredited investor in Amerika bent, wij gewone stervelingen kunnen wel middels het beloning-crowdfunding investeren. Fig concureert hiermee direct met zowel Kickstarter en Indiegogo als het Nederlandse Gambitious. Dat platform is eerder dit jaar ook op een model voor investeerders overgegaan in afwachting van duidelijkere en simpelere regelgeving op het gebied van crowdfunding.

Momenteel staat het eerste project op Fig open. Het gaat om Independent Game Festival Grand Prize en Excellence in Design winnaar Outer Worlds van ontwikkelaar Mobius Digital. Met nog veertien dagen te gaan staat op bedrag op net iets meer dan $100.000 waarbij er $125.000 nodig is.