Froome uit Vuelta met gebroken voet

De Brit Chris Froome stapt uit de Ronde van Spanje. De winnaar van de Tour de France heeft woensdag bij een valpartij een botje in zijn voet gebroken. Dat meldde hij op Twitter.

Froome verloor veel tijd in de loodzware bergrit van woensdag na de valpartij. Al vroeg in de rit botste hij op een houten afzetting en een stenen muurtje. "Het is onwaarschijnlijk dat ik zal starten, aangezien ik niet kan lopen zonder krukken", zei hij al na die etappe.

Froome reed tot aan woensdag een wisselende Vuelta. In de eerste echte bergetappe verloor hij terrein op zijn concurrenten in het klassement. Twee dagen later was hij juist opvallend sterk op de korte, steile Cumbre del Sol. Alleen Tom Dumoulin wist de Brit in de laatste meters voorbij te steken.

Anderzijds kwam de winnaar van de Tour de France niet met het grootste vertrouwen naar Spanje. Zijn topvorm ontbrak, zei hij. "Ik wil graag meedoen om de eindzege, maar ik moet ook eerlijk zijn tegen mezelf. Het gaat heel moeilijk worden, want ik heb alles moeten geven om de Tour te winnen."

Zijn ploeg Team Sky heeft in het klassement echter nog een tweede kanshebber. Spanjaard Mikel Nieve staat achtste op net geen twee minuten achterstand van klassementsleider Fabio Aru.

Froome uit Vuelta met gebroken voet
Froome uit Vuelta met gebroken voet (Foto: ANP)