Schaatser Verweij herenigd met Wüst

Schaatser Koen Verweij traint vanaf deze week mee met Team4Gold, de nieuwe ploeg van meervoudig olympisch schaatskampioene Ireen Wüst. De wereldkampioen allround van 2014 heeft zich in Kroatië aangesloten bij het trainingskamp van de schaatsformatie, die nog op zoek is naar een hoofdsponsor. Volgens de Telegraaf hebben beide partijen de intentie om tot en met de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang met elkaar te gaan samenwerken.

"Fit worden is voor mij prioriteit nummer één", liet Verweij donderdag weten in de Telegraaf. "Ik ben wat ziekjes geweest en zal niet te veel doen tijdens dit kamp."

Verweij en Wüst zijn oude bekenden van elkaar. Ze konden het goed met elkaar vinden tijdens hun gezamenlijke tijd bij TVM. Bij de Winterspelen van Sotsji 2014 waren de twee toppers kamergenoten in het olympisch dorp en via de sociale media deelden ze tal van vrolijke foto's van en met elkaar.

Verweij stapte eerder dit jaar op bij Team Corendon na een turbulent seizoen. Wüst koos na één jaar Team Continu voor een nieuw avontuur.

Verweij herenigd met Wüst
Verweij herenigd met Wüst (Foto: ANP)