Rolstoelbasketbalsters maken gehakt van paralympisch kampioen Duitsland

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters spelen op het moment van schrijven in de vijfde groepswedstrijd van het EK tegen Duitsland. De regerend paralympisch kampioen werd vorig jaar tweede op het WK, waar Nederland brons pakte.

De wedstrijd is hieronder live te kijken met nog ruim tien minuten te spelen.

Update 19.52 uur

Nederland heeft ook de vijfde wedstrijd op het EK overtuigend gewonnen, hoewel dat dit keer niet echt verwacht werd. Oranje nam tegen paralympisch kampioen Duitsland in het eerste kwart van tien minuten al een 17-10 leiding, die met één punt vergroot werd voor rust. Het beslissende gat werd echter in het derde kwart geslagen, door van 27-19 naar 42-24 uit te lopen. Dankzij een fantastisch spelende Mariska Beijer, die maar liefst 27 punten noteerde, werd de voorsprong nog wat vergroot: Nederland won met 58-37. Donderdag wacht Groot-Brittannië in de laatste groepswedstrijd, waarna de halve finales beginnen.