Manchester United tekent Frans talent voor 50 miljoen euro

Manchester United heeft Anthony Martial overgenomen van AS Monaco. Naar verluidt is met deze transfer 50 miljoen euro gemoeid, maar dit bedrag kan ook hoger liggen.

Er is geen exact bedrag bekend gemaakt maar Franse media praten over een bedrag dat kan oplopen tot 80 miljoen euro. Dit zou het huidige Engelse record net niet verbreken. In 2014 betaalde Manchester United zo'n 81 miljoen euro voor Angel Di Maria.

De fans van United hebben nog hun twijfels over de jonge spits. Hij is slechts 19 jaar oud, heeft pas elf goals in de Franse competitie gemaakt en heeft nog niet voor het nationaal team gespeeld. Volgens Louis van Gaal is het een goede aankoop geweest: "Anthony is een getalenteerde, jonge, multifunctionele aanvaller met een geweldig potentieel. We houden hem al een tijdje in de gaten en hij heeft zich enorm ontwikkeld in zijn tijd bij AS Monaco"

Ook Martial ziet het zitten: "Ik heb altijd al in de Premier League willen spelen en om bij een van de grootste clubs ter wereld toe te treden is waar elke jonge voetballer van droomt."