Mooie eigen goal in Zweedse vrouwenvoetbalcompetitie

In de Damallsvenskan, de hoogste Zweedse vrouwenvoetbalcompetitie, kreeg Örebro dinsdagavond de nummer voorlaatst Hammarby op bezoek. Op zich geen bijzonder affiche, maar er werd wel een opvallende goal gescoord.

Al na vier minuten spelen kwam Hammarby enigszins in de problemen, maar keepster Sofia Lundgren leek het prima op te kunnen lossen. Ze trapte de bal echter tegen de Nigeriaanse Sarah Michael van Örebro, waarna de bal in het zestienmetergebied kwam. Op zich was er niks aan de hand, want verdedigster Helén Eke kon de bal makkelijk uitverdedigen en de problemen zouden opgelost zijn. Dat was althans de bedoeling, maar Eke raakte de bal volledig verkeerd en schoot hem mooi in eigen goal: 1-0 voor Örebro, dat de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 zou winnen. 

"Dit is natuurlijk erg jammer, maar we leven allemaal mee met Helén voor wie dit uiteraard de grootste teleurstelling is", aldus Hammarby-coach Pär Lagerström na afloop. De 24-jarige Eke werd na een half uurtje gewisseld, maar of dat met haar blunder te maken had wilde Lagerström niet zeggen.

De eigen goal van Helén Eke (Bron: YouTube)