Gordon: kijkcijfers interesseren me niet

Gordon is met zijn nieuwe programma Krijg de kleren vanaf woensdagavond te zien op RTL5. De presentator en zanger, die meestal op RTL4 is te zien, vertelt dat dit voor hem even wennen is. "Want RTL5 heeft beduidend mindere kijkcijfers, maar ik denk dat het goed is om dat ook een beetje los te laten."

"Je moet niet meer uitgaan van de meer dan een miljoen kijkers die ik meestal scoor", aldus Goor. Maar later: "Je zal zien dat dit toch een gigantisch succes wordt en dan moet ik nog een seizoen", zegt hij lachend.

In Krijg de kleren strijden een hele groep shopaholics wekelijks om een prijs van 10.000 euro shoptegoed. "En dan worden het monsters", zegt Goor lachend. Om kans te maken op deze prijs moeten de vrouwen allerlei opdrachten doen. Volgens Goor gingen de bloedfanatieke deelneemsters tot het gaatje. "Dit hadden we natuurlijk stiekem gehoopt. Als televisiemaker hoop je natuurlijk dat er gekke dingen gebeuren, maar dit was echt bizar."

Hilarisch

"Het is een heel leuk programma. Ik zal eerlijk zijn het is geen hoogstaand Televizier Ring-materiaal, maar het wordt wel hilarisch." Gordon maakt het programma niet alleen. Maik de Boer en Mari van der Ven treden op als scheidsrechters. "Dat zijn natuurlijk twee hele leuke jongens", zegt de presentator over de samenwerking. "Het is echt een heel leuk programma geworden. Ik denk dat de RTL5-kijker dit heel leuk gaat vinden."

Krijg de kleren is niet het enige programma waar Gordon dit seizoen bij RTL mee is te zien. Hij maakte ook Nooit meer naar huis, een programma dat hij zelf heeft bedacht. "Dat is denk ik wel het mooiste en meest dierbare programma dat ik ooit heb mogen maken." In het programma neemt Goor mensen, die door bepaalde omstandigheden zelf niet op vakantie kunnen, mee op een droomreis. "Met al de kandidaten had ik zo'n enorme klik en ik ben echt geraakt door hun verhalen", zegt Goor. "Ze waren zo open naar mij en ze namen adviezen van mij aan. Ik ben ook echt wel geschrokken van hoeveel pech mensen kunnen hebben in hun leven."

Eerlijk

"Het is een heel eerlijk programma. Geen lach of ik schiet-show. Ik noem het een kruising tussen Villa Felderhof voor gewone mensen, Spoorloos en Extreme Home Make-Over." De eerste aflevering van Nooit meer naar huis wordt op donderdag 10 september uitgezonden.

Goor heeft nog meer tv-plannen voor komend seizoen. "Maar daar mag ik allemaal nog niks over zeggen." Of de zanger plaatsneemt in het nieuwe seizoen van Holland's Got Talent blijft dus ook nog even geheim. "Maar ik ga wel weer wat met Gerard doen: Geer en Goor zoeken een hobby en dat gaan we weer maken voor de eenzame ouderen in Nederland. Dus dat is ook weer heel leuk, maar dat is pas weer voor volgend jaar voorjaar."

Gordon wil kijkcijfers loslaten
Gordon wil kijkcijfers loslaten (Foto: BuzzE)