Nicolette Kluijver wil af van seks-stigma

Nicolette Kluijver hoopt dat ze in het nieuwe tv-seizoen verlost raakt van het stigma dat ze alleen programma's over seks maakt. Ze debuteert woensdagavond als presentatrice van een spelshow. Samen met Rick Brandsteder presenteert ze 'Van je vrienden moet je het hebben'.

Heel irritant noemt Nicolette het dat kijkers haar voornamelijk associëren met programma's over seks. "Ik maak immers ook Expeditie Robinson, maar dat onthouden mensen niet zo", zegt Nicolette, die bij RTL5 het gezicht werd van Adam zkt. Eva en met Goedele Liekens een tweede seizoen van Sex Academy maakt.

"Ik heb zelf ook stomme fouten gemaakt", erkent Nicolette. "Ik dacht in het voorjaar bij de reeks Seksverslaafd dat mensen wel zouden begrijpen dat het een serieuze documentaire is, die ik zelf graag wilde maken. Maar in the end ben je in de ogen van veel mensen weer een programma over seks aan het maken. Ik vind het juist leuk geen gepolijste presentatrice te zijn en ben supertrots dat mijn pakket bij RTL zo divers is."

Spraytannen

Met een knipoog maakt Nicolette een bruggetje naar de spelshow 'Van je vrienden moet je het hebben' die woensdagavond 20.30 uur op RTL5 begint. "Gelukkig is dit programma heel chique", grapt ze. "Een programma waarin twee teams van vier vrienden tegen elkaar strijden om gigantische bedragen in rondes met humoristische opdrachten. Het verliezende team krijgt nog een laatste kans in de show te blijven, maar de opdracht die ze moeten doen is extreem gênant, hilarisch en heftig. Je wilt het eigenlijk niet doen."

Elkaar voor de helft spraytannen is een van de opdrachten, met als resultaat dat het slachtoffer de volgende dag met een bruine linkerkant en een onbespoten rechterzijde naar zijn werk moet. "Dat is nog niets vergeleken met wat er nog meer komt", zegt Rick. "Ik heb tijdens de eerste opnames bijna in mijn broek gepiest van het lachen, zo ver gaat het. Het is hilarisch en de kandidaten zijn superfel."

Klik

Nicolette en Rick leerden elkaar vorig jaar kennen tijdens Expeditie Robinson, waarin Rick kandidaat was. Rick: "Er is een klik tussen ons. We kunnen het goed met elkaar vinden." Nicolette: "Een duopresentatie is het moeilijkste wat er is. Als je het in je eentje doet hoef je met niemand rekening te houden." Ze zegt tips te hebben gevraagd aan Rick, die met zijn vader meer ervaring als showmaster heeft. Nicolette: "Het is hem met de paplepel ingegoten natuurlijk. Hij heeft me goed op weg geholpen. Een studioshow is een ander tak van sport, maar toen ik het decor zag dacht ik dat ik jarig was, wat een cadeau!"

Rick: "In een studio ligt er veel meer druk op dan als je op straat lekker met een camera op pad bent. Ik kon Nicolette wel geruststellen. Ik heb haar gezegd 'wacht maar tot je opkomt en de adrenalinestoot die je daarvan krijgt. Dan zit je er helemaal in."

Nicolette Kluijver wil af van stigma
Nicolette Kluijver wil af van stigma (Foto: BuzzE)