Treintje ontspoort in leeuwenverblijf Belgisch pretpark

Een paar benauwde minuten voor bezoekers van het Belgische pretpark Bellewaerde afgelopen maandag. Een treintje met bezoekers ontspoorde namelijk in het leeuwenverblijf, de passagiers konden geen kant op.

Toen een veiligheidspoortje niet goed functioneerde en de trein achteruit moest rijden ging het mis. "De leeuwen hadden onmiddellijk door dat er iets niet klopte", vertelt een ooggetuige aan De Telegraaf. "Ze begonnen onrustig rond ons wagonnetje te cirkelen. Enkele kinderen moesten huilen." 

Medewerkers van het pretpark hebben de roofdieren met behulp van wat eten terug naar hun kooien gelokt. "De hele operatie kostte nogal wat moeite en tijd, zeker omdat er een groep verstandelijk gehandicapten in de karretjes zat." Uiteindelijk konden de deuren van het treintje geopend worden en kon de groep met de benenwagen verder.

Volgens een woordvoerder verliep alles onzettend goed, omdat dergelijke evacuaties vaak geoefend worden. "De ontruiming verliep perfect. We hadden geluk dat de leeuwen nog niet gegeten hadden." Alle inzittenden zijn elders opgevangen en kregen een drankje voor de schrik.