Murray, Federer en Kvitova door op US Open

Andy Murray heeft dinsdagavond in New York de tweede ronde van de US Open bereikt door Australiër Nick Kyrgios te verslaan. Kyrgios bood lang tegenstand, maar moest na vier sets zijn meerdere erkennen in Murray: 7-5, 6-3, 4-6 en 6-1.

Voor Murray, die als derde geplaatst is in New York, wacht in de tweede ronde Adrian Mannarino. De Fransman won zijn partij in de eerste ronde van het grandslamtoernooi van de Rus Konstantin Kravtsjoek met 7-6, 6-4 en 6-1.

Roger Federer is dinsdag in zijn openingspartij in het US Open niet in gevaar geweest. De Zwitserse tennisser, de nummer 2 van de wereld achter Novak Djokovic, mepte Leonardo Mayer in vijf kwartier van het hardcourt in het Arthur Ashe Stadium. Hij gunde de Argentijn welgeteld vijf games: 6-1 6-2 6-2.

In de tweede ronde staat Federer tegenover de Cyprioot Marcos Baghdatis of de Belg Steve Darcis, opponenten van wie hij normaal gesproken ook fluitend wint.

Tennisster Petra Kvitova heeft in haar eerste partij tijdens de US Open slechts twee games verloren. De als vijfde geplaatste Tsjechische schoof de Duitse Laura Siegemund dinsdagavond Amerikaanse tijd met gemak opzij: 6-1 en 6-1.

Kvitova, die tijdens haar zeven deelnames in New York nooit verder kwam dan de vierde ronde, moet afrekenen met de Amerikaanse Nicole Gibbs om de derde ronde van het grandslamtoernooi te bereiken. Gibbs versloeg in de eerste ronde de Spaanse Lourdes Dominguez Lino met 6-3, 3-6 en 6-4.

Kyrgios kan Murray niet verrassen
Kyrgios kan Murray niet verrassen (Foto: ANP)