Star Wars Battlefront-bèta in oktober

Uitgever EA heeft vandaag bekendgemaakt dat de aankomende DICE-game Star Wars Battlefront een speelbare bèta krijgt in oktober. Er is niets gezegd over een verplichte pre-order.

EA kondigde aan dat de bèta begin oktober al beschikbaar is voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Beschikbaar in de bèta is onder andere Walker Assault, een modus die zich afspeelt op planeet Hoth en met 40 spelers tegelijk gespeeld kan worden. Ook een 2-speler co-opmissie op Tatooine behoort tot de mogelijkheden, waarin je waves van de imperial forces moet overleven. Tenslotte is er nog een niet eerder aangekondigde modus speelbaar: Dropzone. Wat daarin precies de bedoeling is blijft vooralsnog gissen, EA heeft aangegeven met meer details te komen in de weken voorafgaand aan de bètaperiode.

Naast de bèta onthulde EA nog de Companion Experience, waarin je game stats, progressie, loadouts en dingen als je uiterlijk kunt veranderen. Onderdeel van de Companion Experience is Base Command, een kaartgame waarin je gamecontent vrij kunt spelen. De Companion Experience komt beschikbaar als app voor iOS en Android, maar kan ook gewoon met een browser gebruikt worden.