Vriend blijkt ontrouw...en moordenaar

Veel mensen hebben wel eens dat ze hun partner niet begrijpen, of zelfs dat ze denken dat hun partner zaken voor hen verbergt. In het geval van een vrouw uit Brooklyn ging deze onwetendheid echter wel erg ver. Niet alleen bleek haar vriend ontrouw, ook bleek hij gezocht te worden vanwege doodslag op de ex-vriend van een van zijn scharrels.

De New Yorkse comedienne Ayanna Dookie was niet minder dan drie jaar lang, van 2005 tot 2008, dolgelukkig met haar vriend Spike. Tot dan toe had ze alleen losse scharrels gehad, en ze was blij met een vaste relatie. Al tijdens de relatie kreeg ze signalen dat Spike niet trouw aan haar was, maar ze besloot deze te negeren. In april 2008 kwam ze echter alsnog tot de realisatie dat er iets niet in de haak was, toen een kennis haar adviseerde eens op de echte naam van haar vriend te Googlen. Wat bleek: niet alleen hield de man er tegelijkertijd een tweede relatie op na, ook was deze relatie zodanig uit de hand gelopen dat haar vriend de ex-vriend van zijn scharrel om het leven had gebracht.

Zelfs na deze informatie, en na de arrestatie van Spike die erop volgde, bleef Dookie aanvankelijk nog achter Spike staan. Pas enkele weken later kwam het besef dat ze echt niet met deze man doorkon, en besloot Dookie een punt achter de relatie te zetten. Terugkijkend schrijft Dookie haar loyaliteit aan Spike toe aan een laag gevoel van eigenwaarde, waardoor ze aan de relatie vastklampte. Eind goed al goed voor Dookie, echter: inmiddels is ze zielsgelukkig in een nieuwe vaste relatie. Het valt voor haar te hopen dat er deze keer wat minder lijken uit de kast vallen.