Renault klaar om Lotus over te nemen

Renault is klaar om als team terug te keren in de Formule 1, met het plan om een meerderheidsbelang in Lotus te verkrijgen. Het plan zou volgende week worden afgerond. De overeenkomst zou het einde van maanden onderhandelen en de terugkeer van het fabrieksteam Renault betekenen.

Het Franse merk zou een belang van 65 procent nemen, met een waarde van in totaal 88 miljoen euro. Gerard Lopez, de huidige mede-eigenaar van het Lotus F1 team, zal een aandeel van 25 procent in het team behouden en Renault-ambassadeur Alain Prost zal de overige tien procent verkrijgen. Een constructie die vergelijkbaar is met die van Mercedes.

Met een overname zullen ook de contracten van Romain Grosjean en Pastor Maldonado voor volgend jaar ontbonden worden. De verwachting is dat Renault Grosjean zal behouden, terwijl Maldonado met het Franse merk in onderhandeling zou zijn.

Van bijzonder belang is de huidige motordeal met Red Bull en Toro Rosso. Red Bull heeft een contract met Renault dat stelt dat het Oostenrijkse team prioriteit heeft, wat betekent dat Renault niet hun eigen team kan voorzien zonder het contract te ontbinden. Een andere optie is dat Renault de huidige Mercedes-krachtbron behoudt zolang de huidige contracten lopen.

Renault klaar om Lotus over te nemen (Foto: Zuma Sports Wire)
Renault klaar om Lotus over te nemen (Foto: Zuma Sports Wire)