Deus Ex: Mankind Divided krijgt unieke pre-order

Dat ontwikkelaars de laatste jaren dol zijn op pre-orders weten we. Deus Ex: Mankind Divided krijgt echter wel een erg unieke constructie, die niet bij iedereen in goede aard valt.

Het idee achter de 'Augment your pre-order' is dat wanneer je de game pre-ordert, je zelf een bonus mag kiezen uit 'tier 1'. Tier 1 bestaat uit een kleine customize-pack, waarmee jouw personage het spel iets sterker begint. Hoe meer pre-orders er worden geplaatst, des te meer 'tiers' komen er beschikbaar. Tier 2 bestaat uit een digitaal artbook of een digitale OST-sampler. Tier 3 bestaat uit een DLC-missie en tier 4 bestaat uit een digitale strip of novella. Het ultieme doel is tier 5, die ervoor zorgt dat Deus Ex: Mankind Divided vier dagen eerder released.

De constructie bevalt echter niet iedereen. Zo heeft de trailer die dit nieuws aankondigde ruim twintigduizend dislikes en minder dan driehonderd likes. Ook de comment-sectie is niet veel soeps. Commentaar als: 'Is het nu een competitie om het slechtst mogelijke bedrijf te zijn?' en 'Is het alweer 1 april?' voert de boventoon.

Deus Ex: Mankind Divided verschijnt 23 februari (of 19 februari) voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.