Evolve gratis te spelen komend weekend op pc en Xbox One

Evolve, de vier-tegen-een-shooter van Turtle Rock Studios, is komend weekend gratis voor alle Xbox One- en pc-bezitters, inclusief alle DLC-personages en -content. Evolve kan de extra aandacht goed gebruiken omdat het aantal spelers nog steeds sterk terug loopt.

De (omstreden) DLC is opgedeeld in twee dagen. Op 4 september gaat Hunting Season 1 van start. Je kunt dan 24 uur lang alle content uitproberen inclusief het monster de Behemoth. Voor vijf september geldt hetzelfde maar dan voor Hunting Season 2. De basisgame blijft gewoon het hele weekend gratis speelbaar. Mensen die besluiten de game aan te schaffen na deze testperiode behouden hun progressie.

Evolve is een asymmetrische, tactische shooter waarin vier spelers de rol van jagers (hunters) aannemen en het opnemen tegen één speler (monster). Samenwerking als hunters is cruciaal omdat je in je eentje geen schijn van kans maakt. Als monster is het belangrijk om in eerste instantie terughoudend te spelen en te jagen op klein wild dat rondloopt op de map, teneinde te kunnen evolueren naar een nog grotere, sterkere en agressievere variant van jezelf.

Evolve werd op release door critici (waaronder FOK!) zeer goed ontvangen, alleen sneed 2K zichzelf in de vingers door te gaan strooien met allerlei ingewikkelde DLC-constructies. Deze agressieve verkoopstrategie zorgde er voor dat er een hetze tegen de game ontstond en de spelersaantallen al sinds release sterk teruglopen.