Moeder vermoordt tweeling

In de Verenigde Staten heeft een moeder haar tweeling van twee jaar oud verdronken in een badkuip. Politieagenten vonden de jongetjes bewusteloos op bed. Ze probeerden de kleuters nog te reanimeren, maar dat lukte niet meer.

Een familielid van de moeder vond de jongetjes op bed en waarschuwde de hulpdiensten in Avondale, Phoenix. De moeder werd opgepakt en verklaarde later aan de agenten dat ze haar kinderen met opzet heeft verdronken. Ze voegde daar aan toe dat ze haar derde kind ook wilde vermoorden, maar dat gezinsleden dat nog net konden verhinderen.

Lopez (22) wordt beschuldigd van tweevoudige moord en moordpoging. De precieze doodsoorzaak van de jongetjes moet nog worden vastgesteld, aldus politiechef Brandon Busse. "Pas na de autopsie kunnen we met zekerheid stellen dat ze inderdaad door verdrinking om het leven gekomen zijn."

Volgens een agent waren tijdens de moord meerdere volwassenen en nog twee kinderen aanwezig in de woning. "Het is altijd een moelijke zaak als jonge kinderen om het leven komen, maar we werken hard en hopen snel te weten wat er precies allemaal gebeurd is. We bevinden ons nog in een vroeg stadium van het onderzoek, we mogen niet te snel conclusies trekken", aldus de politie.

De vader van de tweeling, Sam Avitia, verklaarde bij de Amerikaanse zender KTVK-TV dat hij co-ouderschap had over de kinderen. Lopez zou volgens hem lijden aan angstaanvallen en een depressie. Toch was ze volgens hem nooit eerder gewelddadig tegenover de kinderen.

Buurman Billy Dee is geschokt. Hij kent de familie al drie jaar en omschrijft ze als behulpzaam. "Het zijn geweldige mensen. Ze zijn als familie voor me."