Ook Atlético nog ongeslagen

Na Barcelona heeft ook Atlético Madrid de tweede competitiewedstrijd gewonnen. De ploeg van trainer Diego Simeone won de lastige uitwedstrijd bij Sevilla met 0-3.

Koke opende in de eerste helft de score op aangeven van Griezmann, Gabi maakte tien minuten voor tijd de beslissende treffer. Jackson Martínez bepaalde kort voor tijd de eindstand. Dankzij de overwinning voegde Atlético zich bij de top van de Spaanse competitie. Net als Barcelona zijn ook Eibar en Celta de Vigo overigens nog ongeslagen.

Barcelona won zaterdagavond al met 1-0 van FC Malaga. Ex-Ajacied Thomas Vermaelen maakte het doelpunt. Real Madrid zette later op die avond de achtervolging in. Na een gelijkspel in de openingswedstrijd, won de ploeg van trainer Rafael Benitez met liefst 5-0 van Real Betis.

Valencia en Deportivo La Coruña speelden zondagavond gelijk (1-1). Opvallend genoeg deden beide ploegen dat ook al bij de start van het seizoen. Deportivo kwam nog wel op voorsprong dankzij Lucas, maar op slag van rust trok Álvaro Negredo de stand weer gelijk. Valencia scoorde in de tweede helft nog wel twee keer uit buitenspelpositie en eindigde de wedstrijd met tien man: Antonio Barragán kreeg twee keer geel en moest vertrekken.