Paumen: "Absoluut onnodig verloren"

De Nederlandse hockeysters hebben zondag in de EK-finale tegen Engeland (2-2, 1-3 na shoot outs) van zichzelf verloren. Dat was in Londen de pijnlijke conclusie van aanvoerster Maartje Paumen, die ondanks een elleboogblessure toch kon meedoen in de eindstrijd. Oranje verspeelde in het laatste kwart een voorsprong van 2-0 en ging daarna ook in de zenuwslopende 'loterij' onderuit.

"Absoluut onnodig", sprak Paumen bij de NOS vol onbegrip. "We hebben het zelf weggegeven. We hadden 3-0 moeten maken en dan was het klaar geweest. Op een beetje stomme manier werd het echter 2-1 en daarna stopten we bijna met hockeyen. Engeland kreeg juist vertrouwen en wij vielen alleen nog terug op de verdediging. Doodzonde dat dit ons nu juist in een finale overkomt. We hebben deze wedstrijd door eigen toedoen verloren."

Paumen kon door haar blessure niet vrijuit spelen tegen Engeland. "Ik heb gedaan wat ik kon doen. De pijn vergeet je. Een strafcorner nemen zat er echter niet in. Caia van Maasakker heeft het met twee treffers prima gedaan. Heel jammer dat het zonder beloning blijft."

Paumen: absoluut onnodig verloren
Paumen: absoluut onnodig verloren (Foto: ANP)