Van Gaal en Manchester United verliezen in Swansea

Manchester United is er niet in geslaagd om te winnen van Swansea City. Op bezoek in Wales gingen The Mancunians van Louis van Gaal met 2-1 onderuit. Vorig jaar verloor Van Gaal met zijn ploeg de seizoensouverture van The Swans, nu was de ploeg uit Wales wederom te sterk voor de Nederlander en de zijnen. Pas na rust ging het los en United leek het duel met weinig moeite te kunnen gaan winnen.

Drie minuten na rust schoot Juan Mata de bezoekers op voorsprong. Dat deed de Spanjaard op aangeven van Luke Shaw. Een klein kwartiertje later bleek Swansea over een flinke dosis veerkracht te beschikken. André Ayew ontving de bal van ploeggenoot Gylfi Sigurdsson en schoot de gelijkmaker tegen de touwen.

Vijf minuten later was diezelfde Ayew de aangever op de 2-1 van Bafetimbi Gomis, die uiteindelijk de winnende treffer voor zijn rekening nam. United deed er in de slotfase alles aan, maar met veel overtuiging ging het allemaal niet.

Daarmee geeft de equipe van Van Gaal geen vervolg aan de glansrijke overwinning op Club Brugge in de play-offs van de Champions League. Wellicht dat het doordeweekse duel parten speelde zondag, maar je mag toch meer verwachten van het sterrenensemble.