Borussia Dortmund aan kop na zege op Hertha BSC

Borussia Dortmund heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen weten te winnen en is nu lijstaanvoerder in Duitsland. In het Westfalenstadion werd Hertha BSC met 3-1 verslagen.

Die Borussen probeerden in de beginfase voornamelijk aan te vallen door het hart van de Hertha-verdediging. De Berlijnse-formatie liet de club uit Dortmund dan ook gewillig komen, loerend op de counter via de vleugels. Na een kwartier voetballen brak Genki Haraguchi door namens de bezoekers, met een prachtige loopactie. Doordat Mats Hummels goed stond op te letten, kon uiteindelijk de angel uit de aanval worden gehaald. De verdediger sprintte met grote passen achter Haraguchi aan, om vervolgens de bal weg te werken.

Het was diezelfde Hummels die na krap een halfuur voetballen Dortmund op voorsprong kon brengen uit een voorzet van Shinji Kagawa: 1-0. Vlak voor rust mocht Kagawa zelf uithalen, maar faalde hij oog in oog met doelman Thomas Kraft.

Een aantal minuten in de tweede helft zorgde Pierre-Emerick Aubameyang op aangeven van Matthias Ginter voor weer een treffer voor die Schwarzgelben. Met prachtig voorbereidend werk van Kagawa, die de bal over de defensie heen wipte met een lobje, kon rechtsback Ginter de Gabonees vinden: 2-0. Tien minuten voor het einde schoot ex-Feyenoorder Salomon Kalou de 2-1 binnen, waarna oud-Hertha spits en aankoop Adrian Ramos in de blessuretijd het duel besliste in het voordeel van Borussia Dortmund.