'Duurste Belg' De Bruyne voor 74 miljoen euro naar Manchester City

De kogel is dan eindelijk door de kerk: Kevin de Bruyne verkast van VfL Wolfsburg naar Manchester City. Dat bevestigt City zondagmiddag via de officiële kanalen.

Wolfsburg ontvangt naar verluidt een bedrag van liefst 74 miljoen euro voor De Bruyne, die zich daarmee de duurste Belgische speler ooit mag noemen. Er komt met de transfer een einde aan een ellenlange transfersoap. Zou hij nu wel gaan, of niet? Uiteindelijk ging De Bruyne, voor een megabedrag naar Manchester City, daar ook Paris Saint-Germain, Bayern München en Manchester United werden genoemd als potentiële werkgever.

Wolfsburg casht flink met de verkoop van de aanvallende middenvelder. De club kocht De Bruyne in januari 2014 voor zo'n 25 miljoen euro van Chelsea. In Londen kwam de spelmaker niet uit de verf, maar in Duitsland ontpopte De Bruyne zich al snel tot een onmisbare schakel. Hij werd in het voorbije seizoen door collega's en journalisten verkozen tot beste speler van het seizoen in Duitsland.

In het vorige seizoen bereidde De Bruyne twintig keer een doelpunt voor en was daarmee een belangrijke schakel in het spel van onder meer spits Bas Dost. De Bruyne scoorde tevens zelf tien doelpunten. De Bruyne is de volgende miljoenenaankoop van Manchester City. Eerder werden Raheem Sterling (60 miljoen euro) en Nicolás Otamendi (45 miljoen euro) gehaald door The Citizens.