Tadic-show helpt Southampton aan eerste zege

Southampton heeft zondagmiddag de eerste Premier League-winst van het seizoen geboekt. Het elftal van Ronald Koeman was met 3-0 te sterk voor Norwich City.

The Saints begonnen uitstekend aan de wedstrijd tegen Norwich. De club van Koeman greep de bezoekers naar de keel en dat zorgde er voor dat zij gele kaarten nodig hadden om kansen op een treffer te voorkomen. Een tweede gele prent voor Steven Whittaker na ruim een halfuur voetballen, zorgde er voor dat Norwich met tien man verder moest.

De kansen stapelden zich op en het was Graziano Pellè die in de blessuretijd van het eerste bedrijf de ban brak met zijn openingstreffer door een bal bij de eerste paal op aangeven van Sadio Mané keurig binnen te tikken.

Na de pauze ging Southampton verder met waar het was gebleven; het geven van een voetbaldemonstratie. De frustratie van de uitschakeling in de Europa League zat het team duidelijk dwars. Met hoofdrollen voor Dusan Tadic, Mané en Pellè werd de score dan ook simpel uitgebreid.

In de 64e minuut zorgde Mané met zijn tweede assist van de middag dat Tadic kon scoren. Drie minuten later verdubbelde Pellè zondagmiddag bijna zijn bijdrage, maar zag dat de doelman zijn kopbal stopte. Tadic zorgde maakte in de rebound alsnog geen fout: 3-0. Het betekende de eerste overwinning van het seizoen voor Koeman en co in de Premier League.