Schreuder: "Ik zal zelf echt nooit de handdoek gooien"

FC Twente verloor zaterdagavond voor de derde maal in deze nog jonge competitie. Toch denkt coach Alfred Schreuder nog niet aan opstappen.

Heracles Almelo was in Almelo in de Twentse derby met 2-0 te sterk voor FC Twente. Met nu slechts één punt uit vier competitiewedstrijden beleeft de ploeg de slechtste competitiestart sinds 2002. Twente staat voorlopig op een zeventiende plaats in de Eredivisie.

"Ik weet dondersgoed dat het anders moet", gaf na afloop Alfred Schreuder tegenover de camera's van FOX Sports toe. "Ik weet ook hoe een deel van het publiek denkt. Dat is niet al te leuk."

"Maar ik heb met mijn team te maken. Daar werk ik mee. Ik zal zelf echt nooit de handdoek gooien." Met name op fysieke gebied en mentale arbeid liet de ploeg het afweten liet de coach weten. "De wil om door te drukken, de instelling van tot hier en niet verder miste ik op de beslissende momenten."

Aanvoerder Hakim Ziyech heeft het vertrouwen in zijn trainer nog niet opgegeven, zo liet hij weten. "Ik sta vierkant achter hem en het team ook. Hij is een man die nooit opgeeft en die altijd voor ons klaarstaat. Ik wil geen discussie over hem voeren, maar het is wel heel lastig. Onze groep is nog te jong, maar dat mag geen excuus zijn."

Schreuder ziet het somber in tijdens de wedstrijd tegen Heracles (Pro Shots/Ronald Bonestroo)
Schreuder ziet het somber in tijdens de wedstrijd tegen Heracles (Pro Shots/Ronald Bonestroo)