Vrijspraak voor geldloper Brink's

Geldloper Bas Z. is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij ruim twee jaar geleden in Hilversum 176.000 euro zou hebben verduisterd. De rechtbank in Amsterdam oordeelde vrijdag dat er onvoldoende bewijs is dat de man het geld achterover heeft gedrukt.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 16 maanden cel geëist tegen Z. De Haarlemmer zou het geld begin juni 2013 in Hilversum hebben buitgemaakt toen hij als geldloper voor Brink's twee pinautomaten moest bijvullen.

Volgens de rechtbank is gebleken dat het geld in de pinautomaten op 31 mei voor de laatste keer is geteld. Tussen die datum en het moment dat Z. de automaten begin juni aandeed, hadden ze tweemaal een zogenoemde servicebeurt gehad. De rechtbank zei dat ,,niet uit te sluiten is" dat de verduistering toen is gebeurd. De schadeclaim van Brink's - dat het vermiste geld bij Z. wilde terughalen - werd afgewezen.

Z. toonde zich opgelucht. Hij heeft steeds alles ontkend. Zijn advocaat Richard van der Weide vroeg tijdens de behandeling van de zaak vrijspraak. Volgens hem was er geen spoortje bewijs.

Vrijspraak voor geldloper Brink's
Vrijspraak voor geldloper Brink's (Foto: ANP)