Stripkat Heinz zoekt geld op filmfestival

De norse stripkat Heinz staat eind september in de spotlights op het aankomende Nederlands Film Festival. Het inzamelingsplatform Cinecrowd hoopt tijdens het festival in Utrecht met diverse activiteiten het filmproject onder de aandacht van mogelijke particuliere financiers te krijgen.

Dat heeft het NFF vrijdag gemeld. Regisseur Piet Kroon, die in Hollywood meewerkte aan hits als Shrek 2, The Iron Giant en Osmosis Jones, geeft diverse lezingen om de crowdfunding van Heinz: The Movie rond te krijgen. Het geld wordt onder meer aangewend voor het betalen van de stemmencast voor de film.

Het is de bedoeling dat middels Cinecrowd meer dan 15.000 euro bij elkaar wordt gezocht. Wie via de website in de film investeert, krijgt allerlei bijzondere souveniers van de film of kan zelfs een rolletje winnen als cartoonpersonage in de film.

Scenario

De eerste plannen voor een avondvullende animatie over de beroemde stripkat dateren al uit 2001. In het scenario dat er nu ligt, gaat Heinz op zoek naar zijn kind dat hij kwijtgeraakt is. De geestelijk vaders van de stripserie, René Windig en Eddie de Jong, zijn artistiek bij het project betrokken. Het budget van Heinz: The Movie is zo'n twee miljoen euro.

De film wordt mede geproduceerd door Burny Bos, die verantwoordelijk was voor hits als Minoes, Ja zuster nee zuster en Abeltje.

Stripkat Heinz zoekt geld op filmfestival
Stripkat Heinz zoekt geld op filmfestival (Foto: BuzzE)