Mads Mikkelsen als slechterik in Doctor Strange

De Deense Mads Mikkelsen houdt er wel van een slechterik te spelen: internationaal is hij wellicht het beste bekend als de eerste echte tegenstander van Daniel Craigs James Bond in Casino Royale en als Hannibal Lecter in de onderscheidende tv-serie Hannibal. Mogelijk voegt hij hier een schurkenrol in Doctor Strange aan toe.

De tegenstander van Benedict Cumberbatch' Stephen Strange is al bekend: Chiwetel Ejiofor zal de rol van aartsvijand Baron Mordo spelen in de Marvel-film die volgend jaar moet verschijnen. Maar volgens Variety wordt het Strange niet te makkelijk gemaakt en moet hij het ook opnemen tegen Mikkelsen, al is nog niet bekend welke rol de acteur gaat spelen.

Mikkelsen was bijna al eerder betrokken bij Marvel: hij was kandidaat voor de rol van Malekith in Thor: The Dark World. Hij kon de rol echter niet aannemen door zijn betrokkenheid bij Hannibal, waardoor de rol naar Doctor Who-ster Christopher Eccleston ging.

Als de Deen inderdaad een rol in Doctor Strange verkrijgt is hij vertegenwoordigd in twee grote Disney-franchises: eerder werd al bekend dat hij een rol zal spelen in Star Wars: Rogue One, dat volgend jaar december verschijnt.

Doctor Strange, met ook Tilda Swinton en mogelijk Rachel McAdams, verschijnt volgend jaar november in de bioscoop.

 Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen)
Mads Mikkelsen als Hannibal Lecter