150 nieuwe programma's bij NPO

De NPO presenteert komend tv-seizoen 150 nieuwe programma's en series. In 2016 wordt 10 miljoen euro extra uitgetrokken voor Nederlands drama.

''We blijven niet op oude successen leunen en gaan korter en vaker nieuwe titels programmeren'', zei Frans Klein directeur tv donderdag over het nieuwe seizoen.

Nieuwe programma's op NPO1 zijn onder meer 'Kun je het al zien' met Paul de Leeuw en Flikken Rotterdam. NPO2 komt met een dagelijks lifestyleprogramma BinnensteBuiten aan het begin van de avond.

Op NPO3 krijgt het satirische 3LAB-programma Rundfunk een vervolg. Dagelijks om 20.00 uur is het nieuwe programma 'Jan rijdt rond' op NPO3 te zien, van de makers van Man bijt hond dat verdwijnt. Jan rijdt rond begint op 16 november en speelt in op de actualiteit. Verslaggevers rijden in een Cadillac door het land op zoek naar spraakmakende verhalen.

Man bijt hond is zestien jaar lang beeldbepalend geweest voor de Nederlandse televisie. Vrijdag 2 oktober is de laatste uitzending. ''Met onder meer de komst van 'Jan rijdt rond' geven we invulling aan de vernieuwingsslag bij KRO-NCRV. Ik ben ervan overtuigd dat 'Jan rijdt rond' een prachtige aanvulling wordt voor de programmering van NPO3'', aldus mediadirecteur Taco Rijssemus (KRO-NCRV).

Dat de publieke omroep volgend jaar 10 miljoen extra in ''tijdloos drama'' investeert, past in de strategie van de NPO om online sterker te worden ten opzicht van concurrenten. Hetzelfde geldt voor documentaires, die een lange houdbaarheidsdatum hebben en passen bij het 'nieuwe kijken'.

150 nieuwe programma's bij NPO
150 nieuwe programma's bij NPO (Foto: BuzzE)