Red Bull behoudt rijders voor 2016

Het lijkt erop dat Red Bull volgend jaar nog steeds met Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat aan de start zal verschijnen, nu Kvyat weer naar behoren presteert. Daniel Ricciardo heeft al een contract voor volgend jaar, maar werd eerder dit jaar in verband gebracht met het zitje van Kimi Räikkönen. Met de bevestiging van de Fin bij Ferrari is ook die mogelijkheid verdwenen.

Helmut Marko zette eerder vraagtekens bij de tegenvallende prestaties van Kvyat eerder dit seizoen, na zijn promotie vanaf Toro Rosso. De Rus had veel last van problemen met zijn Renault-motor, maar wist toch een stijgende lijn te laten zien met een tweede plaats in Hongarije als hoogtepunt. Het verschil met teamgenoot Ricciardo in de WK-stand bedraagt slechts zes punten.

"Ik zie geen reden om het te veranderen," vertelde Christian Horner, toen hij gevraagd werd naar de line-up van 2016. "We hoeven ons niet te haasten om een beslissing te maken, beide rijders hebben een langlopend contract, het is een succesvolle samenwerking en het werkt goed."

Slechts drie teams hebben hun rijdersbezetting van 2016 bevestigd - Mercedes, Ferrari en Sauber - en allen behouden ze hun huidige rijders. Met Horners opmerking lijkt het erop dat het ook geldt voor Red Bull, en met een sterk presterende Carlos Sainz en Max Verstappen is de kans groot dat ook Toro Rosso beide rijders behoudt.

Red Bull behoudt rijders voor 2016 (Foto: Red Bull)
Red Bull behoudt rijders voor 2016 (Foto: Red Bull)