Hassan mist finale 800 meter op WK

Sifan Hassan trof het donderdag niet dat ze in de snelste van de drie halve finales op de 800 moest lopen. Ze eindigde als vijfde en miste daardoor de finale, maar de Arnhemse verbeterde haar persoonlijke record met bijna een seconde tot 1:58,50 en klimt daarmee naar de tweede plaats op de Nederlandse allertijdenlijst, die wordt aangevoerd door haar grote idool Ellen van Langen met 1:55.54.

"Jammer dat ik de finale niet heb gehaald, maar ik ben super blij met deze tijd", zei ze na haar race. Dinsdag toonde ze geen vreugde over haar bronzen medaille, die ze won op de 1500 meter "Ik heb alles gegeven en heb niets fout gedaan. Daarom ben ik heel tevreden dat ik na de 1500 meter ook deze afstand heb gelopen. Dat had ik tevoren nooit kunnen dromen. Maar de andere vrouwen waren nog fris. Ik had op de laatste 50 meter geen energie meer om nog naar voren te gaan."

Hassan zag haar optredens in Peking als een goede voorbereiding op de Olympische Spelen van Rio over een haar. "Het was pas mijn eerste WK en ik wilde zoveel mogelijk ervaring op doen. Wat ik volgend jaar ga doen, weet ik nog niet. Misschien ook deze afstanden, maar misschien ook de 1500 en 5000 meter."

Hassan mist finale 800 meter op WK
Hassan mist finale 800 meter op WK (Foto: ANP)