Rechter opgepakt bij supportersrellen Brugge

Een opmerkelijke arrestatie woensdag na de Champions Leaguewedstrijd tussen Club Brugge en Manchester United. De politie arresteerde een rechter. Hij fotografeerde voor zijn huis hoe agenten Engelse supporters arresteerden. De politie was daar niet van gediend en de rechter belandde tussen de hooligans in een arrestantenbusje, met de handen op de rug gebonden.

"De hele scène is te gek om waar te zijn en dat houdt me de hele tijd onwaarschijnlijk kalm", schreef rechter Jan Nolf donderdagochtend op zijn weblog. De Engelse supporters bleken overigens wel blij met zijn arrestatie. Nolf: "Ik vertelde hen dat mijn vroeger advocatenkantoor op 100 meter ligt en ik 25 jaar lang judge was. Ze schateren het uit: we're in good company."

Als de agenten ontdekken dat de rechter Nederlands spreekt, mag hij het busje uit en wordt hij vrijgelaten. De politie probeert op Nolf in te praten, maar hij heeft geen begrip voor zijn arrestatie en kondigt aan dat hij een klacht zal indienen. Hij zegt dat hij geen enkele regel heeft overtreden. "Ik heb de agent enkel kalm gezegd dat ik het niet met hem eens was. Allemaal in het Nederlands. That's it and that's all." Hij noemt het wel "het leerrijkste kwartier"van zijn carrière.

Rechter opgepakt bij supportersrellen Brugge
Rechter opgepakt bij supportersrellen Brugge (Foto: ANP)