PSV ontloopt bij CL-loting Barça en Bayern

PSV weet donderdag rond 18.00 uur welke drie ploegen de tegenstander zijn in de groepsfase van de Champions League, die op 15 en 16 september begint. De Eindhovenaren zijn als landskampioen rechtstreeks geplaatst voor het toernooi en zijn daarmee de enige Nederlandse deelnemer. Nummer twee Ajax werd begin deze maand in de derde voorronde uitgeschakeld door Rapid Wien. Na een 2-2 in Wenen werd het in Amsterdam 2-3.

PSV zit bij de loting in de sterkst bezette pot en ontloopt daarmee nationaal kampioenen als titelverdediger FC Barcelona, Bayern München, Chelsea en Paris Saint-Germain. De op papier sterkste tegenstander die de Eindhovenaren wél kunnen loten is Real Madrid, dat net als onder meer stadgenoot Atlético Madrid, Arsenal en Manchester United in pot 2 zit.

Vanuit pot 3 zijn clubs als AS Roma en Olympique Lyon potentiële tegenstanders, maar ook opponenten als Galatasaray of Olympiakos zijn uit die groep mogelijk. In pot 4 zitten onder meer VfL Wolfsburg, Borussia Mönchengladbach en AA Gent.

De loting start om 17.45 uur en valt samen met de verkiezing van de Europees voetballer van het jaar.

PSV ontloopt bij CL-loting Barça en Bayern
PSV ontloopt bij CL-loting Barça en Bayern (Foto: ANP)