Hockeysters rollen ook België op

De Nederlandse hockeysters hebben woensdag bij het EK in Londen ook de derde en laatste groepswedstrijd met ruime cijfers gewonnen. Oranje rolde België met 5-0 op. De treffers kwamen op naam van Maartje Paumen (twee), Valerie Magis, Caia van Maasakker en Ellen Hoog.

Nederland speelt als glorieuze groepswinnaar vrijdag in de halve finales tegen de nummer twee van poule B. Dat is Engeland of Duitsland. Beide teams komen woensdagavond nog tegen elkaar uit, met als inzet de eerste plaats, die goed is voor een confrontatie met Spanje.

Nederland maakte het zichzelf in de afsluitende groepswedstrijd niet gemakkelijk. In een open duel dwong Oranje alleen al in de eerste helft liefst acht strafcorners af. Evenals in de duels met Polen (9-0) en Spanje (8-1) verliep de uitvoering van de korte hoekslag echter nogal stroef. Alleen Van Maasakker kwam in de achttiende minuut tot scoren, uit de zesde strafcorner, die door keepster Aisling D'Hooghe foutief werd beoordeeld (2-0).

Nauwelijks gevaarlijk

In de achtste minuut kreeg Nederland bij de eerste treffer ook al wat hulp van België. Stephanie Vandenborre tikte de bal in het eigen doel na goed voorbereidend werk van Valerie Magis, die het curieuze doelpunt op haar naam kreeg (1-0).

België, dat in de grote toernooien louter verloor van Nederland, was in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk. Vlak voor de rust moest Laura Nunnink nog wel even ingrijpen in de eigen cirkel. Dat deed de speelster van Oranje-Zwart bekwaam. Ze werd vlak voor het EK opgeroepen als vervangster van Jacky Schoenaker, die door een blessure het toernooi aan zich voorbij moest laten gaan.

Na de pauze bleef Nederland in alle opzichten de betere ploeg. Uit de tiende strafcorner kwam ook specialiste Paumen eindelijk tot scoren, met een fraaie tip-in (3-0). Met haar vierde EK-treffer tilde Hoog de score naar 4-0 waarna Paumen ook nog een strafbal benutte: 5-0.

Hockeysters rollen ook België op
Hockeysters rollen ook België op (Foto: ANP)