Stemmen op Gouden Televizier-Ring kan weer

Er kan weer gestemd worden op de winnaar van de Gouden Televizier-Ring van dit jaar. Presentator van het evenement Jan Smit heeft woensdagavond het startschot voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015 gegeven tijdens RTL Boulevard.

'Ik ben heel erg vereerd dat ik dit mag doen', zegt Jan. Mensen kunnen stemmen op hun favoriete (jeugd)programma, presentator of presentatrice via de website van de verkiezing. Titels waar onder meer op gestemd kan worden voor de Ring zijn De beste zangers van Nederland, De Jopie Parlevliet Show, Marco Borsato 25 jaar, Divorce, Dokter Tinus, Floortje naar het einde van de wereld, Moordvrouw, Maestro, Alles mag op vrijdag en Boer zoekt vrouw.

Het is dit jaar de eerste keer dat het publiek de helft van de selectielijst heeft samengesteld. Van de veertig titels waarop gestemd kan worden, heeft de kijker er twintig gekozen dankzij vier kwalificatierondes. De andere twintig titels zijn geselecteerd door de redactie van de tv-gids Televizier, de organisator van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing.

Oeuvre-Ring
Het is de vijftigste editie van de Gouden Televizier-Ring. Daarom wordt er dit jaar een speciale Televizier Oeuvre-Ring uitgereikt. De winnaar of winnares is een 'tv-persoonlijkheid, die van grote waarde is geweest voor de Nederlandse televisie'. Eerder ontvingen Mies Bouwman (2009) en wijlen Willem Duys (1974) al een soortgelijke Oeuvre-Ring.

Stemmen kan tot 28 september. Op 15 oktober worden de Gouden Televizier-Ring, Zilveren Televizier-Ster Man en Vrouw, Gouden Stuiver, de Televizier Aanstormend Talent Award en de Oeuvre-ring uitgereikt.

Stemmen op Gouden Televizier-Ring kan weer
Stemmen op Gouden Televizier-Ring kan weer (Foto: BuzzE)