Bottas: "Williams moet minder fouten maken"

Volgens Valtteri Bottas moet Williams minder fouten maken. Tijdens de Formule 1-race van afgelopen zondag kreeg de Fin drie zachte en één harde band aan zijn bolide, wat vervolgens bestraft werd met een drive-trough. 

Williams wist wel het gat naar Ferrari te verkleinen tot 81 punten, maar dat was vooral te danken aan de klapband van Sebastian Vettel die zo de derde plek verloor. Bottas eindigde de race uiteindelijk als negende, zijn teamgenoot Felipe Massa finishte als zesde.

"We mogen niet zulke fouten maken," zei Bottas. "Het is weer een weekend waarin we van moeten leren en we moeten zeker weten dat dit niet weer gebeurt. We hebben zeker niet de volle honderd procent uit het weekend gehaald. We hadden niet de snelheid om met de kop mee te doen, maar we hadden wel meer punten moeten scoren."

Williams heeft dit seizoen al langer moeite om de zachte band te laten werken, ook afgelopen weekend wist Bottas voor de start van de race niet voldoende temperatuur in de banden te krijgen. Pas na een paar ronden later kregen ze de juiste temperatuur.