Verliezende Fransman beschuldigt tegenstander indirect van doping

De Franse hardloper Pierre-Ambroise Bosse heeft op het WK atletiek in Beijing duidelijk gemaakt niet al te best tegen zijn verlies te kunnen. Op de 800 meter werd de Fransman vijfde, een redelijke prestatie voor hem, maar na afloop liet hij merken dat hij nog hoop heeft om hoger in de eindstand te komen.

Hij richtte zijn pijlen eerst op de Pool Adam Kszczot, die volgens Bosse - en anderen - bij een inhaalactie een stap buiten de baan deed. Kszczot zou volgens Bosse gediskwalificeerd kunnen worden, maar dat gebeurde niet en de Pool kon zijn zilveren medaille ophalen.

Toch kon de Fransman het na afloop tegenover de Franse tv niet laten: "Wie weet word ik in de komende jaren nog naar de derde plek gezet", waarmee hij volgens nagenoeg iedereen doelde op Amel Tuka, de winnaar van brons. De Bosniër verbeterde zijn persoonlijk record dit jaar plotseling met meer dan drie seconden dankzij een fabelachtige winnende tijd van 1:42,51 in Monaco. In de atletiekwereld zijn velen sceptisch over de plotselinge prestaties van Tuka, die in Beijing het brons veroverde, tot ergernis van Bosse.