'Keniaanse atleten positief getest op WK atletiek'

Een nog niet nader genoemde Keniaanse atleet of atlete zou tijdens het WK atletiek in Beijing positief hebben getest op het gebruik van verboden middelen. Dat melden diverse Keniaanse journalisten in de nacht van dinsdag op woensdag op Twitter.

Zoals gezegd worden er nog geen namen genoemd door de journalisten, maar in de online wandelgangen doet wel één naam de rondte: die van Joyce Zakary. De 29-jarige 400 meterloopster opende dit seizoen met een persoonlijk record van 51,56, gelopen in 2009 en gelijk aan het nationale record uit 1984.

Dit jaar kwam Zakary na een jaar afwezigheid uit het niets tot 51,14 en 51,16 tijdens nationale kampioenschappen, waarna ze op het WK in Beijing in de series plotseling een supertijd van 50,71 seconden liep. Het was de achtste tijd in de series en ruim voldoende voor plaatsing voor de halve finales, maar daarin kwam ze officieel vanwege medische redenen niet meer in actie.

Dat het ook daadwerkelijk om de opvallend sterk verbeterde Keniaanse gaat is vooralsnog overigens pure speculatie, het verhaal gaat dat woensdag meer duidelijk wordt. 

Update 7.44 uur